Noviteti
3

Stigao Opel Adam Rocks S sa 150 KS

Klix.ba
Njemačka kompanija Opel je objavila zvanične fotografije i detalje o svom modelu Adam Rocks S uoči svjetske premijere na Amsterdam Motorshowu sljedeće sedmice.

U oktobru 2014. godine je na Sajmu automobila u Parizu Opel predstavio snažni Adam S, a sada je došlo vrijeme za još snažniji Adam Rocks, koji je prošao isti S tretman. Crossover posjeduje isti četverocilindrični 1,4-litarski ECOTEC benzinski motor s turbopunjačem koji razvija 150 KS uz 220 Nm obrtnog mometna. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 8,5 sekundi, a njegova maksimalna brzina iznosi 210 km/h. Motor snagu prenosi putem šeststepenog manuelnog mjenjača, koji omogućava Adamu Rocks S da od 80 do 120 km/h u petoj brzini ubrza za 7,9 sekundi.

Iz Opela tvrde da snažni mini-crossover u prosjeku troši samo 5,9 litara goriva na 100 pređenih kilometara, a da emisija CO2 iznosi 139 g/km. U poređenju sa standardnim Adamom Rocks, S verzija je niža za 15 mm i dobila je poboljšani kočioni sistem te mogućnost gašenja ESP-a. Standardna oprema uključuje električni platneni krov koji je moguće dobiti u pet različitih boja, dok je karoserija dostupna u 11 različitih boja.