Noviteti
0

Redizajnirana Opel Corsa OPC nudi 207 KS

Klix.ba
Pod reflektore Sajma automobila u Ženevi stigao je i Opelov odgovor na Renault Clio RS i ostale slične male sportske automobile.

Temeljito redizajniranu Corsu u najsnažnijoj OPC varijanti pokreće 1,6-litarski četverocilindarski benzinski turbo motor koji razvija 207 KS i nudi 280 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Opremljena 6-stepenim ručnim mjenjačem, Corsa OPC od 0 do 100 km/h stiže za 6,8 sekundi, a njena maksimalna brzina iznosi 230 km/h. U Opelu kažu da automobil u prosjeku troši 7,5 litara benzina, a prosječna emisija CO2 iznosi 174 g/km.

Corsa OPC izgleda veoma atraktivno, zahvaljujući prije svega aerodinamičkim karoserijskim komponentama i atraktivnim 17-inčnim aluminijskim felgama na kojima su Michelin gume dimenzije 215/45 R17.

Pored svega što je ponuđeno u standardnoj opciji, u Opelu za ovaj automobil nude i dodatni Performance paket koji sadrži 18-inčne felge, još čvršći ovjes, mehaničku blokadu diferencijala i set Brembo kočnica sa prednjim diskovima promjera 330 milimetara. Prodaja počinje u maju.

Vezani članci