Objavljeni prvi detalji
0

Spremna nova KIA Rio

Sarajevo-x.com
Prije zvanične svjetske premijere na sajmu automobila u Ženevi KIA je objavila prve fotografije i podatke za svoj novi kompaktni model. Tako je sada i Rio dobio potpuno novi izgled i tehnologiju koji ga čine apsolutnom suprotnošću od prethodnih izdanja.
Već u samom početku KIA Rio će biti ponuđena u verzijama sa troja ili pet vrata, a kao i na ostalim aktuelnim modelima ovog proizvođača glavni utisak će ostaviti savremen i proevropski dizajn.

U poređenju sa prethodnim modelom, koji već odavno na brojnim tržištima i nije u ponudi, novi Rio je značajnih 55 milimetara duži, ali i 15 mm niži, te 25 mm širi, što već dovoljno govori da će biti značajno dinamičniji ali i atraktivniji od prethodnika.

Ponuda prostora bi trebala biti znatno raskošnija, prije svega zbog dodatnih 70 mm u međuosovinskom rastojanju, što će uz više prostora za putnike stvoriti i veći prtljažni prostor. Tačnije u verziji sa troja vrata prtljažnik će primiti 292 litra, dok će u petovratnoj ta zapremina narasti na impresivnih 390 litara.

Ponuda motora bi trebala biti vrlo zanimljiva i raznovrsna, a tu se prije svega ističu 1,2 turbobenzinski GDI motor i ekonomični turbodizelaš zapremine 1,1 litra i snage 70 KS.

Zvaničnu premijeru KIA Rio će imati u Ženevi, na sajmu automobila, početkom marta ove godine, a uskoro nakon toga se očekuje i tržišna premijera.