U skladu sa ostatkom porodice
0

FOTO / Predstavljena nova KIA Picanto

Sarajevo-x.com
KIA je objavila prve zvanične fotografije nove generacije njihovog najmanjeg modela u ponudi. Kako se moglo i očekivati, sada se i Picanto može ravnopravno svrstati uz ostale moderne modele ovog proizvođača, a uz odličan novi dizajn tu je i mnoštvo tehničkih unaprijeđenja.
Uz detaljno dizajniranje iz temelja, kao i savremeniju tehnologiju, Picanto već na prvi pogled izgleda kao znatno ozbiljniji, kvalitetniji i prije svega poželjniji gradski automobil. Uz sve novosti, bitna je činjenica da je najmanja KIA značajno i narasla, kako u ukupnim proporcijama, tako i po pitanju međuosovinskog razmaka, što obećava više prostora za putnike.

Također, novi Picanto će po prvi put ponuditi i izbor dvije karoserijske verzije, i to one praktičnije sa pet vrata, ali i kompaktnije trovratne opcije. Ova novost u ponudi pogodovati će evropskim tržištima, gdje će odziv za trovratnu verziju biti znatno bolji, dok će po prvi put Picanto biti ponuđen i u Australiji, s obzirom na to da je sa pet vrata i novim dimenzijama postao zanimljiv i ovom tržištu.

Picanto će u novoj generaciji biti ponuđen sa četiri potpuno nova motora, i to radne zapremine od 1,0 i 1,2 litra. Za sada KIA nije otkrila nivoe snaga u kojima će ovi motori biti ponuđeni, ali su unaprijed obećali uzorno malu emisiju CO2. Poznato je i to da će naknadno biti ponuđene LPG bi-fuel i flexifuel verzije koje dodatno smanjuju emisiju štetnih gasova, ali i same troškove eksploatacije.

Nova KIA Picanto će svoju zvaničnu svjetsku premijeru imati u martu ove godine, na sajmu automobila u Ženevi, kada će biti objavljeni i potpuni tehnički podaci.