Noviteti
0

FOTO / Spreman Evoque sa peterim vratima

Sarajevo-x.com
Iz "Land Rovera" planiraju u svoju ponudu modela uskoro uvrstiti i novi Evoque sa peterim vratima, ali ujedno najavljuju i mnoštvo drugih izmjena i novosti na postojećim modelima u njihovoj ponudi.

Evoque sa peterim vratima će koristiti istu platformu kao i verzija lansirana prošle sedmice, imati će skraćena prednja i uska zadnja vrata, a na tržištu će se naći 2012. godine, objavio je "Autocar".

Što se tiče drugih modela, Freelandera očekuje detaljna modifikacija, Range Rover Sport će dobiti snažniji motor, Defender će biti reklasificiran, dok će dizelaš Discovery biti značajno poboljšan.

Modifikacije Freelandera se ogledaju u izraženim promjenama unutrašnjosti koje se odnose na instrument-tablu, mjenjač i centralnu konzolu, koji će podići kvalitetu kabine ovog vozila.

Više mekane i kvalitetnije plastike i približavanje novom Discoveryju u vidu izrade i kvalitetnih materijala, Freelander će se činiti vrijednim novca koji je potrebno izdvojiti za njega.

Range Rover Sport će u 2011. godini dobiti poboljšan motor. Stari 3,6-litarski V8 sa 268 KS će biti zamijenjen Jaguarovom verzijom 3,0-litarskog V6 twin-turbo motora sa 271 KS.

Discovery bi se na tržištu mogao naći 2011. godine. Njegov 2,7-litarski TDV6 motor sa 193 KS će biti zamijenjen sa 3,0-litarskim TDV6 motorom sa 241 KS. Najjača verzija ovog modela će biti pokretana 3,0-litarskim TDV6 twin-turbo motorom sa 271 KS.

Postoje indicije da će "Land Rover" svoj model Defender reklasificirati iz terenskog segmenta među komercijalna vozila, i to prvenstveno zbog novih zakona u Velikoj Britaniji koji se tiču sepcifikacija o težini i veličini vozila.

Istovremeno, provjereni izvori iz Land Rovera ipak tvrde da se to neće dogoditi, te da će Defender i dalje zadržati jednak status i klasu.