Napredniji i moderniji
14

Škoda u videu otkrila detalje obnovljenog Superba

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Nakon nekoliko najava Škoda je danas objavila video u kojem se najviše otkrivaju novosti koje sa sobom donosi detaljno obnovljeni i poboljšani Superb.

Pored novih dizajnerskih elemenata kojima će Superb biti osvježen u ovom videu Škoda otkriva da će njihov najveći i najluksuzniji model imati i svoju Scout verziju za blage offroad izlete s povišenom podnicom i dodatnim karoserijskim elementima za zaštitu pri takvoj vožnji.

Uvjerljivo najveća promjena na vanjskom izgledu bit će full-LED matrix prednja svjetla koja će se prvi put ugrađivati na jedan model brenda Škoda. Zadnji dio automobila će umjesto prepoznatljive značke dobiti značku Škoda ispisanu slovima, baš kako je to izvedeno na nedavno predstavljenom modelu Scala. Diskretno su ažurirana i zadnja svjetla s atraktivnim sekvencijalnim pokazivačima pravca, a dizajnerski će biti povezana hromiranom lajsnom koja će istaći širinu i raskoš Superba.

[VIMEO]https://vimeo.com/337200138[/VIMEO]

Primjetne su i manje izmjene prednjih i zadnjih odbojnika, kao i restilizirana LED svjetla za maglu naprijed. Škoda će vjerovatno dodati neke nove modele aluminijskih točkova i nove boje karoserije. Video koji je Škoda objavila najavljuje i potpuno novog člana porodice modela Superb - Scout. Tako će uz odavno prisutnu i popularnu Octaviju Scout i Superb dobiti slične dodatke i prilagođavanja blagim offroad izletima te će upotpuniti ponudu ovakvih modela uz Karoq Scout i Kodiaq Scout. Novi Superb Scout će također dobiti i nekoliko unutrašnjih promjena i detalja da bi označio svoju avanturističku stranu.

Također, video pokazuje i unutrašnjost u otmjenom Laurin & Klement izdanju, dok će najskuplji model u ponudi biti plug-in hibridna verzija, što će biti prvi ovakav model u ponudi Škode, te će ponuditi tehnologiju i pogon poznate iz Volkswagenovog Passata GTE.

Zvanična premijera koja će donijeti sve detalje osvježenog Superba održat će se u četvrtak, 23. maja.