Ofanziva se nastavlja
0

Škoda predstavila novu Octaviju Combi

Klix.ba
Vrlo brzo nakon svjetske premijere nove treće generacije Octavije, Škoda je predstavila i njenu karavansku varijantu koja će svoje premijerno prikazivanje imati narednog mjeseca na ženevskom sajmu automobila.
Octavia Combi ponudit će enormno veliki prtljažni prostor što će joj, uz funkcionalnost, komfor, efikasne motore, inovativne sigurnosne sisteme i odličan omjer uloženog i dobijenog, zasigurno omogućiti da bude (ostane) među najpoželjnijim automobilima u svojoj klasi.

"Octavia predstavlja srce našeg brenda i naš ubjedljivo najpopularniji model do sada“, rekao je Predsjednik Škode, gospodin Winfried Vahland. U nastavku dodaje: "Combi varijanta predstavlja sve vrijednosti Škode i vjerujemo da će, kao i do sada, velikim dijelom učestvovati u uspješnosti Octavije. Automobil je zaista klasa za sebe, jer se za cijenu donje-srednje klase dobije veličina i kvalitet automobila srednje klase.“

U odnosu na prethodnicu, nova Octavia Combi duža je 90 i šira za 45 mm. Međuosovinsko rastojanje veće je za 110 mm, što će ponajprije osjetiti putnici na zadnjoj klupi koji sada apsolutno neće imati problema sa smještajem nogu. Sa 610 litara raspoloživog prtljažnog prostora Octavia Combi postavlja novi rekord klase. Preklapanjem naslona zadnjih sjedišta prtljažnik raste na ogromnih 1.740 litara.

Nanovo razvijeni benzinski i dizelski motori koji su u ponudi za novu Octaviju 17 odsto su ekonomičniji u odnosu na prethodnu generaciju. Posebno mjesto na izložbenom prostoru Škode u Ženevi zauzet će nova Octavia Combi 4x4 opremljena petom generacijom Haldex kvačila.