{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SEAT predstavio novi Leon X-Perience

2.10.2014. u 13:44
11
4
SEAT predstavio novi Leon X-Perience
11
SEAT predstavio novi Leon X-Perience
Na jučerašnjoj press konferenciji uoči otvaranja Paris Motor Showa, generalni direktor SEAT-a Jürgen Stackmann predstavio je novi Leon X-Perience.
Dolazak novog Leon X-Perience označio je proširenje game kompakt modela Leon koji nudi nova rješenja rastućem broju kupaca na tržištu. Ovaj allroad je koncipiran na karavanskoj izvedbi Leona ST, s tim što je viši za 27 mm u odnosu na osnovni model. Opremljen je pogonom na sva četiri točka i TDI i TSI motorima koji razvijaju snagu od 110 do 184 KS. Zahvaljujući svom dizajnu, tehnologiji, optimalnoj iskoristivosti i iznenađujućoj varijabilnosti, Leon X-Perience je automobil jedinstvenog karaktera.

Stackmann je istakao da je novi Leon X-Perience varijabilan automobil sa perfektnom kombinacijom emocionalnog dizajna i izvanredne funkcionalnosti, karakterističnog offroad karaktera i visokokvalitetne unutrašnjosti, optimalan za porodične i sportske aktivnosti, ali i za poslovne potrebe.SEAT Leon X-Perience opremljen je petom generacijom Haldex spojnica, jednim od najsavremenijih i najefikasnijih sistema pogona na sva četiri točka u svijetu, kao i savremenim sistemom asistencije pri vožnji. Također raspolaže elektronskom blokadom diferencijala (EDS) na obje osovine, proširenom elektronskom blokadom diferencijala za bolju trakciju u zavojima ( XDS), te elektronskim programom stabilnosti (ESC) i sistemom kočenja koji sprečava višestruke sudare.

Leon X-Perience će u BiH biti dostupan početkom iduće godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: