Nautika i automobilizam
1

Saradnja Caterhama i Sunseekera

Sarajevo-x.com
Kompanije Caterham Cars, koja je poznata po proizvodnji jedinstvenih sportskih automobila, i Sunseeker International koja uživa ugled proizvođača najluksuznijih jahti na svijetu, ostvarile su izuzetno zanimljivu saradnju koja će trajati tek nekih sedam dana.

Saradnja ove dvije jedinstvene kompanije koje svoju popularnost i prepoznatljivost duguju požrtvovanom očuvanju imidža i jedinstvene filozofije gradnje automobila i jahti ogledaće se u zanimljivoj opciji koja će biti ponuđena kupcima luksuznih jahti.

Naime, jahta Sunseeker Predator 108 Special Edition konstruisana je tako da na donjoj palubi ima veliku prostoriju koja sa lakoćom može poslužiti kao prostrana garaža za jedan Caterham Seven. Naravno, vlasnik bi u luci mogao doslovno sjesti u automobil i izvesti ga sa palube baš kao što bi to uradio i iz kućne garaže. Ne treba ni sumnjati da će Sunseeker Predator 108 odmah postati vrlo popularna jahta u gradovima i lukama kao što su Monaco, Cannes i Cape Tow, gdje je ovakva vrsta prestiža gotovo neophodna.
Prestižni Sunseeker Predator 108 sposoban je razviti brzinu od 34 čvora, što je oko 63 kilometra na sat, te vrlo udobno može smjestiti osam putnika. Ovaj model će biti predstavljen na 2010 London International Boat Show sajmu, i to od danas pa do 17. Januara. Zanimjiva je i komparacija cijena ove jahte sa automobilom kojeg udomljava, pa se cijena Caterhama Seven od 15 hiljada eura čini pravom sitnicom u poređenju sa cijenom Sunseekera od vrtoglavih osam miliona eura.