Peta generacija
79

Renault otkrio unutrašnjost novog Clija

Klix.ba
Renault je dan uoči otkrivanja nove generacije modela Clio objavio fotografije unutrašnjosti automobila koji će i u svom petom izdanju zasigurno ostati bestseller francuske kompanije.

Otkrivanje u etapama u ovom slučaju znači da su u Renaultu, prije svjetske premijere pete generacije modela Clio, odlučili da prvo pokažu izgled unutrašnjosti svog novog predstavnika (sa starim imenom) u popularnom B segmentu.

Na fotografijama su prikazani modeli s boljim paketima opreme, a u novodizajniranoj kabini koja je obložena mekšim i kvalitetnijim materijalima definitivno dominira vertikalno postavljen displej multimedijalnog sistema za koji u Renaultu tvrde da je u ovom trenutku najširi koji se može dobiti u automobilima B segmenta.

Ispod "televizora“ je smještena nekolicina tastera preko kojih se upravlja različitim funkcijama automobila, a među novotarije spada i opciona podesiva digitalna instrumentna tabla. Lijevo od upravljača smještena je grupa tastera preko kojih se upravlja različitim sistemima za sigurnost i asistenciju vozaču.

"Potrudili smo se, jer želimo da Clio i dalje bude najprodavaniji automobil u B segmentu i generalno drugi najprodavaniji automobil u Evropi“, kaže drugi čovjek dizajnerskog odjela Laurens van den Acker.

Izgled karoserije i svi tehnički podaci Clia pete generacije bit će otkriveni sutra.