Premijera uz novi Auris
0

FOTO / Redizajnirana Toyota Verso

Klix.ba
Nakon prve fotografije koja je objavljena prije dvije sedmice, a na kojoj je Toyota otkrila redizajnirani Verso pored nove generacije Aurisa, sada su stigle i detaljnije fotografije, prije svjetske premijere koja će se desiti sljedeće sedmice na sajmu automobila u Parizu.

Na prednjem dijelu je tako Verso dobio novu i veliki trapezoidni otvor za zrak, koji čini glavni dio preoblikovanog odbojnika, dok maska stvara vizuelni spoj između prednjih svjetala koja sada imaju i LED dnevna svjetla.

Toyota je za osvježeni Verso pripremila i manja bočna ogledala koja se preklapaju i imaju integrisane pokazivače smjera. Također, redizajniran je i zadnji branik koji je dobio privlačan i nisko smješten difuzor zraka. Oblik 16-inčnih naplataka od lake legure je sada nešto moderniji, dok su veće 17-inčne felge zadržale isti dizajn, ali uz nešto tamniju boju.

Unutrašnjost je oplemenjena novom satenskom crnom bojom i materijalima koji su mekani na dodir. Kvalitetna Nappa koža pokriva obloge vrata, naslon za ruke i volan na skupljim verzijama. Svi prekidači imaju duboko narandžasto osvjetljenje, dok su instrumenti dobili modernije bijelo pozadinsko osvjetljenje. Ostale promjene uključuju novi izbor tkanina, boja i dizajna za sjedišta, uz Easy Flat-7 sistem sjedišta koji nudi čak 32 različite kombinacije za sjedenje u Versu.

Sa svim sjedištima osvježena Toyota Verso nudi 155 litara prtljažnog volumena ili 440 litara ako treći red sjedišta preklopljen. Uz preklopljena sva zadnja sjedišta Verso ima ravan pod koji je 1.430 mm širok i 1.575 mm dug.

Ponuda motora uključuje obnovljeni 2,0-litreni D-4D dizel s 175 KS i emisijom CO2 od 159 g/km, te 2,2-litreni D-CAT dizelaš sa 148 KS (110 kW) i emisijom CO2 od 178 g/km. Naravno, tu su i 1,6 i 1,8-litreni Valvematic benzinski agregatin koji su dobili 6-stepeni ručni mjenjač kao dio serijske opreme.