Uoči premijere
2

"Procurile" fotografije Mercedesove nove C-Klase

E. L.
Uoči same svjetske premijere nove generacije C-Klase na internetu su se pojavile fotografije na kojima se može vidjeti kako bez kamuflažnih folija izgleda Mercedesov najnoviji odgovor na BMW Serije 3 i Audi A4.

Namjerno ili slučajno, postalo je uobičajeno da se uoči zvanične premijere na internetu pojave fotografije na kojima se može vidjeti kako izgleda produkcijsko izdanje novog modela automobila, a posljednje "curenje“ u nizu sličnih primjera su fotografije nove generacije Mercedesove C-Klase.

Na fotografijama se može vidjeti da karoserije nove C-Klase podsjeća na umanjenu verziju nedavno predstavljene S-Klase, a znatne promjene u odnosu na odlazeću generaciju mogu se vidjeti u kabini u kojoj dominira veliki centralni display preko kojeg se upravlja posljednjom generacijom Mercedesovog multimedijalnog sistema MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

Glavne promjene očekuju se ispod prednjeg poklopca, jer je ranije najavljeno da nova C-Klasa ostaje bez rednih motora sa šest cilindara na čije mjesto dolaze četverocilindarski motori potpomognuti hibridnim sistemima. U Mercedesu su odustali i od C-Klase u Coupé formi karoserije, ali ne i od karavanskog karoserijskog izdanja koje će i dalje biti u ponudi.