{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posebna Corvette za one koji vole drugačije

16.3.2013. u 11:29
12
4
Posebna Corvette za one koji vole drugačije
12
Uz činjenicu da karoserijski oblik koji se krije iza naziva „shooting brake“ postaje sve popularniji među kupcima i proizvođačima luksuznih automobila, nikoga pretjerano nije začudila odluka jedne od najjačih tunerskih kuća koje se bave kultnim Corvettama, američkog Callawaya, da svojim kupcima ponudi najnoviju Corvettu Stingray uz dodatak „AeroWagon“.

Posebna i veoma neobična Corvetta C7 već se može poručiti, mada u Callawayu za sada čekaju dovoljan broj narudžbi kako bi, za dodatnih 15.000 dolara, krenuli sa konverzijom klasičnog kupea visokih performansi u „supersportski karavan“. Pri tome će koristiti isključivo karbonske komponente koje sami proizvode.

Corvette Stingray AeroWagon razvijat će više od 322 km/h pa se opravdano pretpostavlja da automobil neće pokretati serijski 6,2-litarski V8 sa 450 KS, jer to ne bi bilo dovoljno za postizanje spomenute brzine.


Ako bude dovoljno zainteresovanih, prve Corvette Stingray AeroWagon do kupaca bi mogle stići u posljednjem kvartalu tekuće godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: