Noviteti
21

Porsche predstavio 911 GTS

Klix.ba
Raspoloživ u coupe i cabrio varijanti, Porsche 911 GTS nudit će se s pogonom preko zadnje ili preko obje osovine.

U dio serijske opreme paketa GTS spadaju bixenon svjetla u zatamnjenim kućištima, crni ventilacioni otvori za hlađenje motora, sportski izduvni sistem i 20-inčne crne aluminijske felge sa centralnim pričvršćivanjem na osovinu.

Automobil izvana također karakterišu prošireni zadnji blatobrani. Unutrašnjost je obložena alkantarom koja je svoje mjesto našla i na izrazito sportskim sjedištima. GTS pokreće 3,8-litarski 6-cilindarski motor koji razvija 430 KS.

U kombinaciji sa automatskim PDK mjenjačem automobil od 0 do 100 km/h stiže za četiri sekunde, dok će mu u cabrio varijanti trebati 4,2 sekunde.

Bez obzira na izbor karoserije, mjenjač i prenos snage, svaki 911 GTS razvijat će više od 300 km/h, a najbrži u ponudi je 911 GTS Coupe sa ručnim mjenjačem i pogonom preko zadnje osovine koji prestaje ubrzavati kada kazaljka brzinomjera dođe do broja 306.

Odlika svakog GTS-a je i Sport Chrono paket, a tu je i Porscheov sistem PASM koji nudi aktivne amortizere i mogućnost snižavanja automobila do 10 milimetara.

Prodaja počinje u novembru, a početna cijena u Njemačkoj iznosi 117.549 eura.