Vrijeme leti
9

Porsche obilježio deset godina od predstavljanja svoje prve sportske limuzine

E. L.
U čast obilježavanja deset godina od predstavljanja Panamere u Porscheu su za kupce svoje prve sportske limuzine pripremili posebno i bogato opremljeno jubilarno izdanje.

Panamera slavi deseti rođendan, a u Porscheu su u to ime pripremili posebno jubilarno izdanje "10 Year Edition“ koje se nudi uz obje karoserijske verzije i nekoliko aktuelnih pogonskih kombinacija, a kupci će u svakom slučaju moći da računaju na izvanredno opremljen automobil s kojim je Porsche prije deset godina otvorio novo poglavlje u svojoj istoriji.

Za jubilarno izdanje Panamere 4 (trolitarski 6-cilindarski motor, 330 KS) u Njemačkoj treba izdvojiti 114.532 eura, a u kombinaciji s praktičnijom karoserijom Sport Turismo 116.912 eura.

Za ljubitelje hibridnih rješenja tu je jubilarno izdanje u kombinaciji s Panamerom 4 E-Hybrid i njenom Sport Turismo verzijom (2,9-litarski 6-cilindarski motor koji u kombinaciji s elektromotorom nudi 462 KS) za koje treba izdvojiti 127.860, odnosno 130.121 eura u ST verziji.

Bez obzira na karoseriju i pogonsku kombinaciju, kupci jubilarnog izdanja mogu računati na crnu boju karoserije, posebne 21-inčne felge u boji zlata, posljednju generaciju adaptivnog zračnog ovjesa, LED matrix svjetla, mnogo sistema za pomoć i asistenciju vozaču, Bose audio-sistem...

Panamera je od svog predstavljanja 2009. godine do danas pronašla put do više od 250.000 kupaca širom svijeta, a druga generacija koja je predstavljena 2016. godine uskoro bi mogla dobiti i svoje osvježeno izdanje.