{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Porsche 911 kao Speedster

S
22.9.2010. u 15:15
0
6
Porsche 911 kao Speedster
0
Ni Porsche neće doći praznih ruku na sajam automobila u Parizu. Kao jednu od najatrkativnijih svojih premijera najavili su model 911 Speedster, koji ističe bogatu tradiciju ove marke, ali ujedno čini i ponudu modela 911 znatno zanimljivijom.
Kao model koji je nastao da, između ostalog, obilježi 25. godišnjicu Porsche Exclusive podružnice 911 Speedster se ističe kao zaista poseban i unaprijed rijedak prizor na cestama. Porsche Exclusive tako već 25 godina od standardnih Porschea priprema posebne edicije i verzije koje se proizvode u malim serijama, i koje su očekivano namjenjene još bogatijim kupcima koji se žele istaći od ostatka vlasnika Porschea, ali ujedno cijene i osnovne kvalitete ove marke.

Kabrioletska karoserija 911-ke poslužila je kao odlična osnova za Speedster, a nakon razvijanja posebnih karoserijskih dodataka jasno je da će 911 Speedster biti itekako dostojan nasljednik prvog Porscheovog modela koji je nosio ime Speedster, legendarnog 356 Speedstera.

Impresivan komplet aerodinamičkih dodatak uz crne detalje, te tamnija sjenila svjetala čine Speedster zaista jedinstvnom pojavom, dok velika zasluga ide i na račun atraktivne Pure Blue plave boje. Za one koji ne žele doplaćivati za ovu boju, svoj Speedster mogu dobiti u jednako privlačnoj Carerra White bijeloj boji. Naravno, najprepoznatljiviji detalj je plastični pokrov sklopivog krova, koji svojim oblikom sa dvije grbe dodatno ističe prepoznatljivu formu zadnjeg dijela 911-ke.

Unutrašnjost je jednako posebna, prije svega zahvaljujući kvalitetnim kožnim oblogama i posebnim sportskim sjedištima, dok umeci u plavoj boji čine odličnu cjelinu sa vanjskim izgledom kada je krov Speedstera spušten.

Snagu dostojnu izgleda obezbjeđuje 3,8-litarski šestocilindarski bokser motor, koji svojih 408 KS na zadnje točkove prenosi pomoću sedmostepenog PDK mjenjača sa dvostrukim kvačilom. Odlične vozne osobine garantuje i blokada zadnjeg diferencijala, dok će mogućnosti ovjesa biti maksimalno iskorištene zahvaljujući Porsche Active Suspension Management sistemu podešavanja. Kočenje će biti jednako uvjerljivo jer je i Speedster opremljen prepoznatljivim kočnicama sa diskovima od kompozitne keramike.

U Njemačkoj će 911 Speedster sa porezom koštati oko 201 hiljade eura, a zvanični dolazak na tržište se očekuje tokom decembra ove godine.

Novosti za Hyundai i10

22.09.2010. u 16:25
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: