Noviteti
79

Porsche 911 Black Edition: Crna boja je uvijek u modi

Klix.ba
Porsche je objavio interesantan promotivni videomaterijal za svoj model 911 Black Edition kojim se na neki način oprošta od serije 991 koju će uskoro naslijediti redizajnirana serija 991.2.

Porscheov oproštajni paket Black Edition na raspolaganju je isključivo uz osnovnu verziju 911 Carrera i Carrera 4 i nudi se uz obje karoserijske varijante (coupe i cabrio). Automobil na kojem izvana i unutra dominira crna boja stiže na 20-inčnim aluminijskim felgama koje su „posuđene“ sa snažnijeg modela 911 Turbo, a u standardni dio paketa spada i Porscheova najnovija tehnologija svjetala PDLS+ (Porsche Dynamic Light System Plus).

911 Black Edition također je opremljen grijanim kožom presvučenim crnim sportskim sjedištima, Bose audio-sistemom, kamerom za vožnju unazad i parkirnim senzorima naprijed i nazad. Pored 'Sport Design' upravljača tu je i multimedijalni sistem PCM (Porsche Communication Management) koji u sebi sadrži i navigacioni sistem.

Porsche 911 Carrera Black Edition već je u prodaji, a cijena osnovnog modela (coupe s pogonom preko zadnje osovine) u Njemačkoj je 95.058 eura. Coupe varijanta s pogonom preko obje osovine (Carrera 4) košta 101.484 eura, a za najskuplji 911 Black Edition (Carrera 4 Cabriolet) potrebno je izdvojiti 111.956 eura.