|

Peugeot 2008 uskoro i u BiH

Peugeot 2008 uskoro i u BiH
1
Klix.ba
20.7.2013. u 10:57
0
komentara
1

dijeljenja
Peugeot 2008 uskoro i u BiH
Novi Peugeot model 2008 koji već uveliko plijeni pažnju širom svijeta sredinom ljeta stiže i na bosanskohercegovačko tržište. Na evropskom tržištu je ovaj model izazvao veliko interesovanje, a zbog 26.000 narudžbi dodatno je zaposleno 200 radnika u tvornici Mulhouse.
“Dugo nije postojalo ovako veliko interesovanje i ovaj broj narudžbi vozila nakon samog lanisranja kao za model 2008. U Francuskoj je prodato 2000 vozila za prvi vikend nakon što je model lansiran, a u Njemačkoj već pregovaraju sa tvornicom u Muhouse za veću isporuku jer su sigurni da im 60000 vozila neće biti dovoljno za početak. Vjerujemo da će 2008-ica biti i kupcima u BiH zanimljiva jer je dimenzijama i oblikom karoserije pozicionirana između modela 208 i 3008. Zanimljiva kombinacija performansi koje ćemo već sredinom ljeta predstaviti našim kupcima u BiH”, rekao je Denis Mašić, direktor prodaje i marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Dužina vozila od 4,16 metara, visina 1,76 i širina 1,50 metara osigurava jednostvano kretanje kroz grad, a Crossover karakteristike vozila pomažu u sigurnoj i stabilnoj vožnji na neravnim terenima.

Iako se svrstava u kategoriju manjih vozila, Peugeot 2008 je veoma prostran i putnicima pruža komforno okruženje koje će doprinijeti da svaka vožnja bude lijep ugođaj.

Viša pozicija sjedišta vozača, te volan prečnika 35 cm vozaču daju osjećaj sigurnosti, preglednosti i stabilnosti.

Peugeot-ov cilj sa ovim modelom je pružiti kupcima novo i jedinstveno iskustvo.

Odbrojavanje do predstavljanja modela u BiH je počelo. Svi zainteresovani će veoma brzo imati priliku da testiraju vozilo i uvjere se zbog čega je upravo ovaj model veoma tražen na evropskom tržištu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.