Volkswagen
0

Osvježavajući CrossGolf spreman za Ženevu

Sarajevo-x.com
Volkswagen je konačno predstavio CrossGolf, novi model koji će debitovati na svjetskoj premijeri u Ženevi.

Baziran na monovolumenskom Golfu Plus, ovaj auto ima novi stil i nove TDI i TSI motore. Dizajniran je da premosti jaz između MPV-a (Multi Purpose Vehicle) i SUV-a (Sport Utility Vehicle).

Cross ima petero vrata, 22 mm je odignut od poda, a pokreće ga 1,4 TSI motor sa 118 kW i 169 KS, te obrtnim momentom od 240 Nm. Opskrbljen je šestostepenim mjenjačem i može dostići brzinu od 207 km/h.

Potrošnja goriva kreće se oko 6,8 litara, sa emisijom CO2 od 159 g/km. Kao alternativa, TSI je dostupan sa sedmostepenim DSG-om. Ostale varijante su sa TSI motorom sa 77kW i 105 KS, te 90 kW i 122 KS.

Kad je u pitanju TDI varijanta, motor ima 77kW i 105 KS (1,6-litarski), te 103 kW i 140 KS (2,0-litarski), zajedno sa standardnim dizelskim filterom.

Vozilo će kupcima biti ponuđeno u šest različitih boja eksterijera, a standardna oprema uključuje poluautomatski sistem klime, multifunkcionalni displej, daljinsko zaključavanje, svjetla za čitanje, te pretinac ispred sjedišta suvozača koji se može zaključavati i rashlađivati stvari koje u njega stavite.

Prodaja CrossGolfa u Evropi počinje u aprilu ove godine.