Na benzin ili struju
0

Opel predstavio novu Fronteru: Poznato ime u novom izdanju

Klix.ba
Opel je otkrio prve fotografije nove Opel Frontere. Zabavan i prostran novi SUV poznatog imena biće dostupan u potpuno električnoj verziji od samog predstavljanja, a kupci će se također moći odlučiti za varzije s 48-voltnim hibridnim pogonom.

Nova Frontera već na prvi pogled otkriva robusniju verziju Opelove filozofije odvažnog i čistog dizajna. Uspravna silueta prednjeg dijela vozila i jedinstvene proporcije nove Frontere objedinjuju funkcionalnu i prostranu kabinu s vrlo savremenim izgledom. Novi Opelov znak "munje” slavi svoju premijeru na serijski proizvedenom modelu gdje je ponosno istaknut u samom središtu Opel Vizor-a. Crni "vizor” daje prednjem dijelu Frontere jedinstveni identitet i neprimjetno integrira prednja svjetla Eco LED s automatskim dugim svjetlima i središnje smještenom Opelovom "munjom”. Vizor se nalazi iznad trapezoidnog otvora za hlađenje u donjoj trećini maske i naglašava čvrst i robustan stav automobila. Dobro poznat Opelov „krilni dizajn” zapanjuje svojom suvremenom interpretacijom s tri bloka svjetala koji su odvojeni umetcima u boji karoserije. Bočni pogled otkriva upečatljiv C-stup koji vizualno razdvaja prostranu kabinu. Naglašeni lukovi i blatobrani drže automobil vizuelno pripijenim uz cestu te novom modelu daju robustan i suvremen izgled.

Pametna rješenja za povezivanje i udobnost

Savremen izgled nastavlja se i u unutrašnjosti gdje se ističu praktična rješenja. Izduženi vodoravni ukrasni elementi na ploči s instrumentima i vratima vizualno proširuju ionako prozračnu kabinu. Opelov potpuno digitalni kokpit Pure Panel s dva zaslona veličine 10 inča i multimedijskim sisremom za informiranje i zabavu jednako privlači poglede kao i odvažan i elegantan novi upravljač. Opel dosljedno slijedi filozofiju maksimalne udobnosti uz minimum skretanja pažnje s jednostavnim, pročišćenim korisničkim iskustvom kojim se izbjegava svaki oblik digitalnog stresa.

Novi model također nudi sve što je potrebno osobama koje se radije oslanjaju na vlastiti mobilni uređaj svojom inovativnom postajom za pametne telefone koja je dostupna uz nadoplatu. Nakon povezivanja s postajom putem namjenske aplikacije, korisnikov pametni telefon postaje upravljačka ploča sustava za informiranje i zabavu koja također može djelovati u kombinaciji s tipkama na upravljaču. Opel ponovno donosi inovativna rješenja za sjedenje širokom rasponu kupaca nove Frontere. Patentirana značajka Intelli-Seat na prednjim sjedalima, točnije utor koji smanjuje pritisak na trtičnu kost, jamči vrhunsku udobnost čak i tijekom dugih putovanja. Sjedala nisu samo vješto izrađena i oblikovana, već i privlače pažnju svojim kontrastnim šavovima. Presvlake sjedala također su dostupne od potpuno održivog recikliranog materijala.

Brojna pametna rješenja dodatno poboljšavaju zabavu koja je neizostavan dio identiteta novog modela. Primjerice, punjenje mobilnih uređaja lakše je nego ikad prije zahvaljujući hlađenom bežičnom punjaču i dva USB-priključka sprijeda te još dva USB-priključka u drugom redu. Veći uređaji koje inače nije lako odložiti u kabini, kao što su tableti, sada se mogu sigurno pohraniti u središnjoj konzoli zahvaljujući savitljivoj traci koja ih drži na mjestu. Dodatni otvoreni prostori za pohranu u kabini mogu primiti manju ručnu prtljagu, a gumena obloga sprječava zveckanje i klizanje. Putnici u drugom redu mogu upotrijebiti džepove za pametne telefone u naslonima prednjih sjedala.

Nova Frontera ima i prostran prtljažni prostor. Kada su zadnja sjedišta podignuta, Frontera nudi više od 460 litara prostora za prtljagu u prtljažniku, a kada su sjedišta spuštena, zapremnina se povećava do 1600 litara. Dodatnu svestranost omogućuje zadnja klupa djeljiva u omjeru 60:40, a u osnovnoj opremi dolazi i podnica prtljažnika podesiva u dva nivoa.

Kupci će moći birati između potpuno električne verzije i efikasnih pogona s 48-voltnom hibridnom tehnologijom, dok će svi detalji o ponudi motora, opreme i cijena biti poznati naknadno.