Prije zvanične premijere
0

VIDEO / Opel otkrio izgled Astre GTC

Sarajevo-x.com
Iako je zvanična svjetska premijera najavljene Opel Astre u atraktivnoj kupeovskoj GTC verziji najavljena tek za sedmi juni, Opel se nije suzdržao da prije toga ne otkrije barem djelimično izgled svog atraktivnog kompakta.
Naravno, Opel nije pokazao stvarne fotografije nove Astre GTC, nego je zauzvrat objavio promotivni video materijal i fotografije koje zahvaljujući vrlo realnoj kompjuterskoj animaciji pokazuju kako će izgledati novi GTC.

Naravno, Opel uz ove materijale nije objavio nikakve precizne tehničke podatke o novom modelu, ali je jasno da je astra GTC u potpunosti dizajnerski zasnovana na privlačnom GTC Paris Concept modelu koji je premijerno pokazan na sajmu automobila u Parizu krajem prošle godine.

Na animacijama je lako primjetiti da serijska Astra GTC neće imati agresivnu prednju masku kao što je to imao konceptni model, a nestala su i LED svjetla za maglu te dvostuki završetak izduvnog sistema.

Kao i sa prethodnom Astrom GTC, novi model će biti ponuđen sa standardnim motorima, koji su ponuđeni i sa petovratnim modelom, dok će svakako vrh ponude predstavljati sportska i prestižna OPC verzija.

Iako se prethodna Astra OPC nije proslavila velikim tržišnim uspjehom to nije obeshrabrilo Opel. Naprotiv, novi OPC dobiti će 2,0-litarski turbomotor koji će proizvoditi čak 290 KS, a iako će kao i prethodnik snagu prenositi samo na prednje točkove, ovaj put podupravljanje ne bi trebalo biti problem jer je Opel za astru OPC pripremio i djelimičnu blokadu diferencijala.

Također, za Astru GTC Opel se dodatno pozabavio i ovjesom, pa će ovaj model dobiti takozvani Flex Ride ovjes koji svoju sposobnost, između ostalog, duguje jednostavnom ali vrlo efikasnom rješenju Wattsovih poluga.