Noviteti
10

Opel Meriva sada je Crossland X

Klix.ba
Opel je kao zamjenu za Merivu predstavio zgodan crossover Crossland X koji će svoje premijerno pojavljivanje pred publikom imati na Sajmu automobila u Ženevi.

Opel će Crossland X, koji svojim mjerama pripada C segmentu, nuditi isključivo s pogonom preko prednje osovine, a njegovi direktni konkurenti dolaze iz Peugeota (2008) i Renaulta (Captur).

S ukupnom dužinom od 4,21 metara, Crossland X je nešto kraći od aktuelne Astre na kojoj je zasnovan. Prozračnu putničku kabinu koja je bazirana na konfiguraciji modela Mokka X i Astra karakteriše odlična preglednost, čemu su dijelom zaslužna i visoko postavljena sjedišta. Opel za Crossland X opciono nudi i veliki stakleni panoramski krov, ali i drugu opremu koja se može dobiti uz većinu ostalih modela.

Na centralnoj konzoli dominira display multimedijalnog sistema koji je kompatibilan sa sistemima Apple CarPlay i Android Auto. Pored standardnog sistema Radio R 4.0 IntelliLink, automobil se opciono može opremiti i sistemom Navi 5.0 IntelliLink.

U Opelu još uvijek nisu objavili detalje koji se odnose na ponudu motora za Crossland X, ali je najavljen širok spektar benzinskih, dizelskih i LPG opcija koje će se nuditi u kombinaciji s ručnim ili automatskim mjenjačima.