Noviteti
0

Opel Astra dobila novi dizelski motor

Klix.ba
Opel je predstavio Astru za narednu prodajnu godinu koja se vanjštinom neće razlikovati od posljednje varijante, ali automobil je bogatiji za novi četverocilindarski dizelski CDTI motor koji iz 1,6-litarske radne zapremine nudi 136 KS i 320 Nm obrtnog momenta.

To će biti dovoljno da Opelov dvovolumen donje-srednje klase od 0 do 100 km/h stiže za 10,3 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 200 km/h.

Motor odlikuje veoma skromna potrošnja goriva koja u prosjeku iznosi samo 3,9 litara na 100 kilometara, uz emisiju izduvnih gasova od 104 g/km. U odnosu na nepromijenjenu spoljašnjost Astra za 2014. godinu dobila je novi IntelliLink infotainment sistem kojim se upravlja preko 7-inčnog displeja osjetljivog na dodir.

Osnovni sistem uključuje CD player i Bluetooth/USB/AUX konekcije, dok će najluksuznija varijanta posjedovati Navi 950 GPS navigaciju sa evropskim kartama.

Pored ostalog kupci za Astru mogu dobiti novi Active paket koji uključuje LED dnevna svjetla, Piano crne fragmente u putničkoj kabini, kožna sjedišta i osnovni IntelliLink infotainment sistem.

Vezani članci