202.121,50 eura
44

Ograničeni Mercedes-AMG S63 Coupe Yellow Night Edition dostupan samo šest mjeseci

Klix.ba
Nakon što je predstavio osvježenu S-Klasu Coupe i Cabriolet na Sajmu automobila u Frankfurtu u septembru, Mercedes-Benz je pripremio ograničenu verziju S63 Coupe 4matic+ Yellow Night Edition koja će biti dostupna samo šest mjeseci. Cijene se kreću od 202.121 euro naviše.

S63 Coupe je moguće dobiti u Selenite sivoj Magno ili Night crnoj Magno boji. Žuta boja se pojavljuje kao ukras na kućištima bočnih retrovizora, kao i u slučaju kočionih kliješta.

Automobil je dobio set crnih naplataka sa sedam duplih krakova.

Yellow Night Edition dolazi s Aerodynamisc Package paketom opreme koji uključuje veći prednji spliter i lip spojler na prtljažniku. Ovi dijelovi inače dolaze u sjajnoj crnoj boji, no, kada kupci odaberu Carbon Fiber Package paket, oni su napravljeni od karbonskih vlakana. Na nižim ivicama obje strane coupea su ukrasne linije.

Unutrašnjost je također ukrašena žutim ukrasima, a to se odnosi na sjedišta, upravljač, instrument tablu, panele vrata, centralnu konzolu i patosnice. Prisutni su i detalji od karbonskih vlakana, kao i crni lakirani detalji. Unutrašnjošću dominira koža sa šavovima u obliku dijamanta.

Osvježena S-Klasa Coupe i Cabriolet u AMG verzijama sada imaju Panamericana rešetku hladnjaka, a pokreće ih 4,0-litarski biturbo V8 motor koji razvija 604 KS i 900 Nm obrtnog momenta.

S65 nastavlja koristiti 6,0-litarski biturbo V12 motor koji isporučuje 621 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta.