Noviteti
61

Odjel Porsche Exclusive predstavio poseban Macan S

Klix.ba
Odjel Porsche Exclusive zadužen je za posebne modele koji će zadovoljiti i najzahtjevnije kupce koji su spremni platiti više za skoro pa jedinstven primjerak nekog od Porsche automobila.

Nakon kreiranja jedinstvenih primjeraka na temu Porschea 911 Turbo i 911 Turbo Cabriolet, Porsche Exclusive pripremio je crossover Macan S koji je u ovom slučaju postavljen na 21-inčnim tamno obojenim aluminijskim felgama iz serije Sport Classic.

Pored posebnih točkova, Macan je dobio i izrazito zatamnjena kućišta dvostrukih xenon svjetala, SportDesign vanjske retrovizore i sjajno crne zaštitne lajsne na vratima.

U unutrašnjosti dominira najkvalitetnija crna koža, a tu je i nekoliko plavih detalja ispred vozača i suvozača koji se savršeno uklapaju sa plavom bojom karoserije. Promjena (dodatnih konjskih snaga) ispod poklopca motora nije bilo.

Macan S pokreće trolitarski benzinski V6 motor koji uz asistenciju dva turbo-kompresora razvija 340 KS. Prijenos snage vrši se preko 7-stepenog automatskog mjenjača sa dva kvačila.

Uz opcioni Sport Chrono paket Macan S od 0 do 100 km/h stiže za 5,2 sekunde, dok je standardna varijanta sporija za 0,2 sekunde.