Osvježenje iz Renaulta
0

Obnovljeni Twingo stiže u Frankfurt

Sarajevo-x.com
Iako se očekuju i drugi noviteti iz Renaulta za septembarski sajam automobila u Frankfurtu ovaj proizvođač je pripremio i značajno obnovljeni Twingo.
Iako je zvanično predstavljanje obnovljenog Renault Twinga planirano tek u septembru, po već ustaljenoj praksi to nije bila prepreka da se u javnosti pojave i prve fotografije obnovljenog modela.

Također, sudeći prema najavama iz Renaulta njihov najmanji model, koji se inače proizvodi isključivo u Sloveniji, u Novom Mestu, bit će i prava najava novog stila svih modela francuskog proizvođača. Tako je vrlo izvjesno da ćemo ovakve dizajnerske elemente uskoro vidjeti i na novom Cliu, ali i redizajniranom Meganeu.

Primjetno je da i novi prednji dio Twinga na poseban način podsjeća na izgled prve generacije ovog uspješnog gradskog modela.

Tehnički detalji i novosti za sada se uspješno kriju u tajnosti, ali uz manja poboljšanja izvjesno je da će ipak najviše novosti donijeti sam izgled Twinga koji će definitivno biti predstavljen u Frankfurtu najesen.