Noviteti
0

Obnovljeni Hyundai ix20 dobio poboljšane motore

Klix.ba
Kompanija Hyundai je otkrila izgled obnovljene verzije modela ix20.

"Automobil je osmišljen, dizajniran i proizveden u Evropi za evropske mušterije", poručuju iz Hyundaija. Model je dobio redizajnirane farove i šestougaonu rešetku hladnjaka sa mrežastim ili šipkastim dizajnom. Na stražnjem dijelu su redizajnirana LED svjetla. Automobil je dostupan sa 16 i 17-inčnim naplacima od legura.

Kupci mogu dobiti opcioni upravljač s grijačima, a postavljena je i nova generacija audiosistema sa mogućnošću spajanja sa iPodom, kao i integrisani My Music sistem sa 1 GB memorije. Također, posjeduje Bluetooth, USB i AUX povezivost.

Hyundaijev MPV će biti ponuđen sa dva benzinska i dva dizelska motora. Kada je riječ o benzincima, tu su 1,4-litarski i 1,6-litarski motori sa 90 i 125 KS. Snažnija verzija će biti uparena sa novim šestostepenim manuelnim mjenjačem, koji je zamijenio stari četverostepeni automatski mjenjač.

Što se tiče dizelaša, tu je 1,4-litarski motor sa 77 i 90 KS te 1,6-litarski motor sa 115 i 128 KS. Oba dizelska motora će biti uparena sa šestostepenim manuelnim mjenjačem.

Vezani članci