Snažni crossover
16

Objavljen teaser Volkswagenovog T-Roca R uoči debija u Ženevi

Klix.ba
Kompanija Volkswagen je objavila drugu epizodu teaser kampanje za T-Roc R koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi.

Nakon što je objavljena fotografija snažnog crossovera s kamuflažom nastala tokom testiranja na Nurburgringu, uslijedio je render koji daje nešto precizniju sliku o tome šta možemo očekivati. Međutim, treba imati na umu da će Volkswagen u Ženevi predstaviti koncept koji je blizu produkcijske verzije.

T-Roc R u ovom slučaju ima nerealno velike naplatke, ali i agresivniju karoseriju s velikim usisnicima zraka te masivnije lukove točkova, što nagovještava mogući veći razmak između njih. Crossover je "bliži tlu" zahvaljujući krućem ovjesu, a iako nema prikaza stražnjeg dijela automobila, može se očekivati da će imati četiri izduvne cijevi viđene na Golfu R.

Golf R će mu vjerovatno posuditi 2,0-litarski benzinski motor s turbopunjačem, a velike su šanse da će imati i istu snagu, odnosno da će razvijati 300 KS i 400 Nm. Da li će Volkswagen kupcima omogućiti da odaberu 6-stepeni manuelni mjenjač zasad nije poznato, ali ne bi bilo iznenađenje ako kompanija iz Wolfsburga bude prodavala T-Roc R isključivo sa sedmostepenim DSG mjenjačem. Bez obzira na to, automobil će imati 4Motion pogon na sva četiri točka.

Snažni crossover će biti predstavljen 5. marta na Sajmu automobila u Ženevi. VW radi i na kabrioletskoj izvedbi ovog modela.