|

Novi Volkswagen Touareg od sada u prodaji i za BiH tržište

Novi Volkswagen Touareg od sada u prodaji i za BiH tržište
3
Klix.ba
6.9.2018. u 10:30
41
komentara
3

dijeljenja
Novi Volkswagen Touareg od sada u prodaji i za BiH tržište
Pod sloganom “SUV nove generacije” krenula je prodaja novog Volkswagen Touarega na tržištu Bosne i Herecegovine sa dizelskim motorom od 286 KS po cijeni od 115.552 KM do registracije sa Innovision kokpitom i adaptivnim zračnim ovjesom sa opcijom upravljanja i zadnjih točkova.
Najnoviji Volkswagen model predstavlja prekretnicu koja je dio velike ofanzive modela i tehnologije marke Volkswagen i koja jasno pokazuje šta sve njihovi inžinjeri i dizajneri znaju i mogu. Ovaj novi model oduševljava svojim ekspresivnim dizajnom, inovativnim sistemima sigurnosti, te vrhunskom kvalitetom materijala i izvedbe što ga svrstava na sam vrh visoke klase u SUV segmentu.

U svijetu je prodano gotovo milion vozila prve i druge generacije ovog modela. Touareg nove generacije pruža jednaku udobnost i dinamiku kao i njegovi prethodnici, a kao tehnološki najprogresivniji Volkswagen svog vremena ima potencijal privući pažnju vozača svih modela više klase, te tako osvojiti nove ciljne skupine.

Klix.ba je ranije ove godine među prvima na svijetu imao priliku isprobati novi Touareg, a naše utiske možete pročitati ovdje.

Uz mnoštvo drugih noviteta Volkswagen prvi put predstavlja potpuno digitalizirani Innovision Cockpit u novom Touaregu. Sa Innovision Cockpitom spajaju se digitalni instrumenti (Digital Cockpit sa 12,3" ekranom) i vrhunski infotainment sistem Discover Premium (sa 15" ekranom) u jednu jedinicu za digitalno upravljanje, informacije, komunikaciju i zabavu kojoj uobičajene tipke ili prekidači više gotovo i nisu potrebni. Ovaj je kombinovani instrument uvijek povezan, "Always on", te nudi intuitivno rukovanje i najviši stepen individualizacije - sa Innovision Cockpitom novi Touareg već danas postavlja temelje za digitalnu unutrašnjost budućnosti.

U usporedbi sa svojim prethodnikom, treća generacija Touarega nešto je šira i duža. Nove se dimenzije povoljno odražavaju na proporcije vozila i količinu prostora u njegovoj unutrašnjosti. Povećana ukupna dužina vozila, primjerice, obuhvata i puno veći kapacitet prtljažnika. On se povećao sa 697 na 810 litara (sa uspravnim leđnim naslonima zadnjih sjedala). U njemu je prtljag sakriven od znatiželjnih pogleda opcionalnom prekrivkom prtljažnika sa mogućnošću električnog izvlačenja i uvlačenja. Bez obzira na veću dužinu i širinu, karoserija vozila lakša je za 106 kg zbog svoje izvedbe sa mješavinom aluminijuma (48 %) i tehnološki naprednih čelika (52 %).

Volkswagen SUV ofanzivaNovi Touareg je još jedna prekretnica u najvećoj ofanzivi proizvoda u istoriji marke Volkswagen. Ponuda SUV-ova marke Volkswagen također se intenzivno širi. Ona se trenutačno sastoji od novog T-Roca, Tiguana, novog Tiguana Allspace, novog Atlasa (SAD) i Teramonta (Kina) te sada potpuno redizajniranog Touarega, Volkswagenova vrhunskog SUV modela. Na drugom će kraju ponude SUV-ova Volkswagen također širiti svoj program u segmentima ispod T-Roca sa kompaktnim modelom T-Cross. U međuvremenu je važan dio programa i model bez lokalnih emisija ispušnih plinova kao dio kampanje SUV-ova: model I.D. CROZZ - prvi potpuno električni SUV marke Volkswagen. On će u prodaju dospjeti tokom 2020. godine.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...