Noviteti
0

FOTO / Nova Captiva imat će svjetsku premijeru u Parizu

Sarajevo-x.com
Novi terenac Captiva moći će se prvi put vidjeti na Pariškom sajmu automobila, a dolazi s novim dizajnom prednjeg dijela, cijelim nizom poboljšanja unutrašnjosti te novim motorima i prijenosima. Captiva će biti jedna od četiri Chevroletove svjetske premijere.
Ovaj sportski terenac ima aktivni sistem pogona na četiri točka koji se uključuje po želji vozača i raspodjeljuje snagu prema potrebi. Zadržao je sjedala u tri reda na kojima se udobno može smjestiti do sedam putnika.

Captiva je od predstavljanja 2006. dobila mnogo poklonika zahvaljujući dizajnu eksterijera koji je s novim modelom postao još bolji. Novi model ima oštro oblikovan poklopac motora, novu veću rešetku s dvostrukim otvorima i Chevroletovom poznatom leptir-mašnom ponosno smještenom na sredini, te prednja svjetla u stilu prizme kao i integrirane LED pokazivače smjera na vanjskim retrovizorima.

Bočni otvori za zrak sada su uglatijeg oblika, dok od A-nosača prema stražnjem dijelu Captiva zadržava privlačan profil koji obilježava elegantna, podignuta linija ramena. Agresivnijem izgledu pridonijet će naplatci veličine od 17 do 19 inča.

Novosti ima i ispod poklopca motora – tu su čak četiri nova snažna motora koji će standardno dolaziti s novim ručnim ili automatskim šesterostepenim mjenjačem. Nova ponuda motora, koja se sastoji od dva benzinska agregata (2.4 i 3.0 litre) te dvije turbodizelske varijante (2.2 litre), dolazi s cijelim nizom naprednih tehnologija usmjerenih na optimalan odnos između performansi i ekonomičnosti potrošnje goriva. Benzinski motori su snage 171, odnosno 258 KS, a dizelski (s turbo punjačem) sa 163, odnosno 184 KS.

Podvozje je dodatno ugođeno kako bi se unaprijedila vozna dinamika te poboljšalo držanje u zavojima i osjećaj vožnje. S elektroničkom kontrolom stabilnosti (ESC), sistemom za kontrolu proklizavanja i sistemom pomoći pri kočenju kao dijelovima standardne opreme te prednjim i bočnim zračnim jastucima uz dodatak zračnih zavjesa, Captiva nudi najviši nivo sigurnosti.

Unutra su posve nove presvlake sjedala i ukrasni detalji u kabini. Iskorišteni su neki od elemenata viđeni na drugim novim Chevroletovim modelima, poput ledenoplavog pozadinskog osvjetljenja i obgrljujućeg dizajna prednje maske koja se stapa s prednjim vozačkim i suvozačkim vratima stvarajući izgled dvostrukog kokpita.

Audiosistem uključuje USB priključak, ulaz za slušalice i mogućnost spajanja preko Bluetootha. Putnici će još više uživati u dobrom zvuku zahvaljujući poboljšanoj akustici koja smanjuje buku ceste, vjetra i motora. Captiva se može naručiti s navigacijskim sistemom sa ekranom osjetljivim na dodir te stražnjom kamerom za pomoć pri parkiranju.

Za svoju cijenu nudi puno za jedan terenac, a njen dolazak na evropsko tržište planiran je u proljeće 2011.