|

Nissan Juke-R ce uskoro žariti stazama

Nissan Juke-R ce uskoro žariti stazama
0
S
Sarajevo-x.com
18.11.2011. u 13:24
12
komentara
0

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Uoči početka službenog testiranja polovinom ovog mjeseca, u javnost su puštene nove fotografije i videosnimke sa zvukom 3.8-litarskog “srca” Nissana Juke-R sa čak 480 KS.
Prozvan najbržim crossoverom na svijetu, Juke-R je jedinstveni konceptni automobil koji spaja snagu, brzinu i upravljanje GT-R-a, Nissanove sportske perjanice, s upadljivim i uzbudljivim izgledom crossovera Juke. Slike i kratki filmovi odražavaju izazovan, energičan stil gradskog buntovnog crossovera, čiji nesvakidašnji karakter dodatno naglašava “prijeteća” mat crna boja.

Jedinstvene i impresivne Jukeove linije kriju GT-R-ov 3.8-litarski motor te njegov pogonski sklop i ovjes, čineći ga crossoverom sa najviše testosterona na svijetu. Sila je to s kojom valja računati, ne samo kada je riječ o performansama, nego i o ''mišićavom'' dizajnu.

Veliki, provokativni otvori u prednjem braniku, hlade Juke-R-ov V6 motor s dvostrukim turbopunjačem, a neprimijetni uvučeni kanali na poklopcu motora pomažu pri uvlačenju zraka u kućište motora. GT-R-ove 20-inčne Raysove felge od kovane legure prekrivaju prošireni blatobrani kako bi se stopili s preoblikovanim branikom. Straga se nalazi dinamično podijeljeno krilo, koje supercrossoveru daje potisak, a dvostruke petougaone ispušne cijevi emitiraju poznatu GT-R-ovu ''riku''.

U unutrašnjosti, u sredini izmijenjene kabine, nalazi se Jukeova konzola nadahnuta svijetom motocikala. Kabina je potpuno prilagođena izlasku na stazu. Par trkaćih sjedišta, kompletni trkaći pojasevi i sigurnosni kavez po trkaćim normama. Juke-R iz GT-R posudio je i upravljač, papučice, instrumente i ekran od 17,8 cm s upravljanjem na dodir.

Službeno najavljen u oktobru ove godine, Juke-R nije namijenjen proizvodnji, nego je riječ o posebnom, homologiranom konceptnom automobilu. Razvijaju se samo dvije verzije Jukea-R, jedna s upravljačem na lijevoj i druga na desnoj strani. Prije nego što bude pušten na gradske ceste, čekaju ga testiranja koja počinju tokom druge polovine novembra.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...