I laje i ujeda
52

Najsnažniji VW Arteon sada pokreće turbobenzinac s 272 KS

Klix.ba
Najsnažniji i najbrži Volkswagen Arteon sada pokreće dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor koji se nudi s dva paketa opreme.

U Volkswagenu su konačno odlučili da Arteon, pored nekoliko dizelskih verzija i 1,5-litarskog turbobenzinskog motora, zaslužuje i benzinski motor koji će se znatno bolje uklopiti s njegovim agresivnim izgledom.

Možda i zbog šaljivih komentara da je s dosadašnjom ponudom motora Arteon "pas koji laje, ali ne ujeda" u Volkswagenu su ponudu osvježili uvođenjem nove dvolitarske četverocilindarske benzinske opcije koja uz asistenciju turbopunjača nudi 272 konjske snage i 350 Nm najvećeg obrtnog momenta. Za distribuciju na obje osovine zadužen je 7-stepeni automatski mjenjač s dva kvačila (DSG).

Motor se nudi u kombinaciji s dva paketa opreme (Elegance i R-Line), a spomenute brojke dovoljne su da 4,86 metara dug automobil od 0 do 100 km/h stiže za 5,6 sekundi i razvije elektronski ograničenih 250 km/h. U Volkswagenu kažu da prosječna potrošnja goriva iznosi 6,8 litara.

Za najsnažniji Arteon, koji sada "i laje i ujeda", s paketom opreme Elegance u Njemačkoj treba izdvojiti 52.115 eura, a u kombinaciji s paketom R-Line 51.675 eura. Cijene ne uključuju mnogobrojne opcione dodatke.