Na vrhu serije 718
10

Najsnažniji i najbrži Cayman na scenu stiže za nekoliko dana

E. L.
Prema posljednjim nezvaničnim informacijama, Porsche će model 718 Cayman GT4 RS publici premijerno predstaviti na Sajmu automobila u Los Angelesu koji počinje 17. novembra.

Porsche je prošlog mjeseca na efikasan način ponudio uvertiru za najsnažniji i najbrži Cayman do sada, jer su objavili zvanične fotografije i videomaterijal sa završnih testiranja i mjerenja koja su urađena na stazi Nürburgring Nordschleife.

Dvosjed koji će nositi oznaku GT4 RS pokazao je raskošan "talenat“, jer je kroz "zeleni pakao“ protutnjao za sedam minuta i 9,3 sekunde, što je za 23,6 sekundi bolje od vremena koje je ostvario Cayman GT4.

Tada je najavljeno da će se produkcijsko izdanje najbržeg Caymana publici predstaviti u novembru, a prema posljednjim nezvaničnim informacijama GT4 RS pod svjetla reflektora stiže na Sajmu automobila u Los Angelesu koji počinje sredinom naredne sedmice.

Već se zna da će dodatno olakšan i za stazu optimiziran Cayman GT4 RS pokretati centralno smješten 4-litarski atmosferski boxer motor sa šest cilindara koji u verziji GT4 raspolaže sa 420 KS, ali će uz dodatak RS razvijati oko 450 konjskih snaga.

Za prijenos snage na zadnju osovinu zadužen je 7-stepeni automatski mjenjač sa dva kvačila (PDK), a još uvijek se ne zna hoće li u ponudi biti i ručni mjenjač koji Porsche nudi uz Cayman GT4.