Noviteti
7

Najavljena specijalna edicija SEAT-a Alhambre

Klix.ba
Španski proizvođač automobila SEAT proslavlja 20. godišnjicu MPV-a Alhambra, pa je odlučio predstaviti specijalnu ediciju sa dodatnom opremom.

Radi se o ograničenom modelu koji je poprilično tiho predstavljen uglavnom zbog euforije koja vlada zbog dolaska SEAT-ovog prvog SUV-a u historiji, a koji nosi naziv Ateca. Prije dvadeset godina je predstavljena nove Alhambra, a najnoviji model donosi kozmetičke promjene u odnosu na prethodnika, kao i bogatiju opremu.

Automobil je dobio set 17-inčne naplatke od legura, zatamnjene farove, bočne prozore i zadnju šajbu, kao i veliki panoramski pokretni krov. SEAT je napravio pomjene i u unutrašnjosti koja je presvučena Alcantarom. Sportska sjedišta posjeduju masažere.

Specijalna Alhambra ima i sistem ulaska u vozilo bez ključa, hands-free sistem otvaranja vrata prljažnika, koji se aktivira pomicanjem stopala ispod stražnjeg branika, dok se bočna vrata otvaraju i zatvaraju elektronski.

Model je opremljen dodatnim sigurnosnim i pomoćnim sistemima kao što je sistem otkrivanja vozila u slijepom uglu, sistem prepoznavanja znakova, Full Link povezivost sa smartphoneom i slično.

SEAT nije saopćio koliko će automobila proizvesti, niti koliko će koštati.