Noviteti
34

Na Sajam automobila u Zagrebu stigao je i Rimac Concept S

Piše: E. T.
Nakon svjetske premijere na Sajmu automobila u Ženevi, Rimac Concept S premijerno je prikazan publici i na zagrebačkom automobilskom okupljanju.

Kompanija Rimac Automobili u Zagrebu je izložila perjanicu tehnologije kojom raspolaže i proizvode koje uspješno izvoze širom svijeta. Zvijezda njihovog izložbenog prostora na Zagrebačkom Velesajmu od 5. do 10. aprila bez sumnje je Rimac Concept S, supersportski automobil s kojim su već osvojili publiku na martovskom Sajmu automobila u Ženevi.

Concept S pokreću četiri elektro-motora koji u kombinaciji "proizvode" 1.384 KS i 1800 Nm najvećeg obrtnog momenta. S pogonom preko obje osovine Concept S od 0 do 100 km/h stiže nakon 2,5 sekundi i nastavi ubrzavati do maksimalne brzine koja iznosi 365 km/h. Automobil je postavljen na 20-inčnim felgama na kojima su gume Pirelli P Zero Trofeo R.

Ekstremnu verziju koja je nastala na osnovi modela Concept One odlikuje poboljšana aerodinamika karoserije, smanjena masa (za 50 kilograma) i unaprijeđen sistem prijenosa snage na sva četiri točka. Concept S dobio je i trkaća sjedišta, trkaće pojaseve, pojednostavljen infotainment sistem i alkantarom presvučenu unutrašnjost.

"Iako je naš fokus usmjeren prema stranim partnerima i vanjskom tržištu, drago nam je da domaćoj publici možemo pokazati barem dio onoga što radimo. U Zagrebu ćemo uz Rimac Concept S pokazati i Greyp G12S, bicikl koji prodajemo na pet kontinenata i koji je do sada prihvatilo nekoliko svjetskih policijskih službi za službeno vozilo, te tehnologiju koju proizvodimo za brojne strane partnere", rekao je Mate Rimac, osnivač i direktor kompanije Rimac Automobili.

Vezani članci