Osvježenje na vrijeme
18

Mitsubishi predstavio redizajnirani ASX: Premijerno u Ženevi

Klix.ba
S temeljito redizajniranom trećom generacijom Mitsubishijevog crossovera stiže dvolitarski atmosferski benzinac kombinovan s ručnim ili CVT mjenjačem.

U Mitsubishiju misle da je još uvijek rano za predstavljanje nove generacije kompaktnog crossover modela ASX pa su shodno tome predstavili temeljito osvježeno izdanje treće generacije koje će svoje premijerno predstavljanje pred publikom imati početkom marta na Sajmu automobila u Ženevi.

S novim dizajnerskim detaljima na skladnoj karoseriji stigla su prednja i zadnja LED svjetla, a kupcima će pored standardnih biti ponuđene i tri nove boje karoserije (Diamond crvena, Sunshine narandžasta i Oak smeđa). Redizajn je obuhvatio i oba odbojnika, a pripadnost popularnoj crossover porodici naglašavaju detalji na donjem dijelu odbojnika.

Promjene u kabini uključuju veći display multimedijalnog sistema (osam umjesto dosadašnjih sedam inča) s kojim uz bolje opremljene pakete opreme standardno stiže i TomTom navigacioni sistem.

Redizajnirani Mitsubishi ASX u Evropi će se nuditi s atmosferskim četverocilindarskim dvolitarskim benzinskim motorom (150 KS) s kojim će se kupcima ponuditi ručni 5-stepeni mjenjač. Opciono će u ponudi s istim motorom biti i automatski CVT mjenjač, a ASX će se nuditi s prijenosom preko prednje ili preko obje osovine.

Još uvijek nije poznato hoće li Mitsubishi Evropljanima i dalje nuditi ASX u kombinaciji sa štedljivim četverocilindarskim 1,6-litarskim turbodizelskim motorom, a sve će biti poznato nakon premijernog predstavljanja na predstojećem 89. ženevskom okupljanju.