Noviteti
0

Mitsubishi Motors predstavlja novi Grandis

Klix.ba
Novi predstavnik Mitsubishijevog dizajnerskog pravca
Novi predstavnik Mitsubishijevog dizajnerskog pravca
Mitsubishi je 14. maja predstavio novi model Grandis na japanskom tržištu, koji je u prodaju krenuo već 17. maja.

Prema optimističnim najavama iz Mitsubishija inovativni Grandis će postaviti nove standarde u klasi što se tiče sigurnosti i performansi. U tim nastojanjima glavnu riječ bi trebao voditi novi 2,4 litreni MIVEC agregat koji će isporučivati 165 KS i 217 Nm obrtnog momenta uz pomoć automatskog mjenjača sa četiri stepena i sportskim modusom rada.

Ova nova Mitsubishijeva platforma se zasniva na pravilnom okviru od čeličnih šipki što je donijelo zavidne rezultate u polju krutosti karoserije, a to će pored 6 zračnih jastuka sa SRS1 sistemom, doprinjeti ostvarivanju obećanih rezultata na polju sigurnosti.

U Japanu MMC planira mjesečnu prodaju od 3.000 jedinica, ali neće samo japanske mušterije biti povlaštene mogućnošću nabavke ovog modela. Grandis će biti ponuđen globalnom tržištu. Iz Mitsubishija najavljuju lansiranje prodaje u Evropi iduće godine a nakon toga slijedi Kina i ostala tržišta.

U unutrašnjosti novog Grandisa prema najavama trebala bi ugodno inenađenje prirediti i izvrsna iskorištenost prostora. Ispod prednjih sjedišta nalaze se ogromni pretinci s korisnim rješenjima koja olakšavaju svakodnevni život. Drugi red sjedišta donosi ugođaj predsjedničke limuzine jer nudi više mogućnosti podešavanja, tako da možete podesiti sjedište u skoro ležeći položaj. Treba navesti i veoma praktično rješenje trećeg reda sjedala, već viđeno na Opel Zafiri, koje jednostavnim potezima nestaju u podu automobila.

Potpunom komforu u unutrašnjosti doprinjeti će zadnja verzija MMCS4 sistema koji sadrži pored ostalog i touch screen sa navigacionim uređajem, i nezaobilaznim DVD playerom te ostalim uređajima. Na polju interaktivne zabave neće ostati uskraćeni ni putnici na drugom redu sjedišta koji će putem tankog monitora u plafonu karoserije moći pratiti TV program, navigacioni uređaj i/ili ostale moguće sadržaje. Sve verzije Grandisa će serijski biti opremljene naprednim sistemom protiv provale i imobilizerom motora što će umnogome otežati posao provalnika.