Uoči premijere
0

Mercedes-AMG pokazao neobično kamufliran "GT4"

Klix.ba
Mercedes-AMG je uoči premijernog predstavljanja na Sajmu automobila u Ženevi objavio još nekoliko fotografija svog neobično kamufliranog "lovca na Panameru" čiji zvaničan naziv još uvijek nije otkriven.

Nakon prethodnog pokazivanja automobila u zračnom tunelu, Mercedes-AMG je objavio nekoliko novih uvodnih fotografija na kojima je četverovratni AMG GT obložen crnom folijom ukrašenom interesantnim zelenim fragmentima.

Na posljednjim fotografijama može se vidjeti (vjerovatno) konačan izgled kućišta prednjih i zadnjih LED svjetala, ali i velike maske hladnjaka s vertikalnim rešetkama i povećom trokrakom zvijezdom koja je kamuflirana kao i mala stakla iza stakala zadnjih vrata.

I pored različitih kamuflaža vidi se da najnoviji član Mercedes-AMG porodice izgleda agresivnije od nedavno predstavljene nove generacije modela CLS, a dojmove podupiru naglašeno veliki otvori za zrak na prednjem odbojniku, spojler na poklopcu prtljažnika i difuzor zraka između razdvojenih dvostrukih završetaka izduvnog sistema.

U sjedištu AMG-a u Affalterbachu ne sumnjaju da će njihov novi automobil naići na odobravanje publike koja će AMG GT u znatno praktičnijem izdanju moći vidjeti uživo 8. marta kada će biti poznate sve tehničke specifikacije, cijene i datum početka prodaje.