Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Razlika cijena izmedju Mazde i njemackih auta je velika barem u Njemackoj.Japanci su puno jeftiniji.Zasto je kod nas mozda drugacije neznam. Znam samo da je sve vise istocnih auto na njemackim i evropskim cestama.Razlog je vjerovatno cijena, garancija,povjerljivost, itd. auta. Ovo takodje kazem i iz iskustva.Trenutno nakon mnogo njemackih auta kako privatno tako i sluzebeno, od marta prosle god. vozim Mazdu CX 5 disel, ako kazem da je nova 8 milja jeftinija bila od Tiguana, da nekazem koliko vise prostora i opreme nudi, kao i 8 god.garancije, od cega 3 god. punu garanciju, prezadoviljan sam vise nego sa predhodnim svabskim autima.Tek da negovorim o motoru 2.2 disel koji zvuci kao benzinac sa euro 6.....Sve u svemu dobra auta.
K'o mošnje, onako realno.
Ja znam da vecina mazdi se izvozi direltno iz Japana a za Americko trziste otvaraju fabriku u Meksiku.
Ne znam koliko koštaju mazde u bih. Imao sam 626 '99, imao sam i šesticu 2004, auto je previše podcijenjeno, normalno da nije u klasi bmw 5, nije bolja ni od trice normalno ali jeste veća, to je auto koje ima sve što vam treba, koje vam se neće kvariti, i nije se sramota sa njim pojaviti nigdje. Sve u svemu bolja od mnogo auta u svojoj klasi između ostalih vectre, avensisa, vjerovatno i mondea, golfa itd itd. Ovo se odnosi na mazd u 6
U mom svijetu jeste. Zavisi tko si, čime se baviš i u kakvom se društvu krećes. Otiđi dogovoriti posao o većoj sumi novca pa se pojavi u golfu dvojki.
Japanac je to ...
Svaka cast dizajneru CX-3, napravio je dizain koji ne lici na konkurenciju a jako lijepo izgleda, steta sto nemam dzep za nju. Bice to najljepsi automobil u svojoj klasi.
Novi Renault Clio, jedino razlicito je prednja karambolka
Zajednicko sa Cliom ima samo oboreni zadnji kraj, u ostalim stvarima tj. dizajnu se ne mogu porediti, mazda izgleda puno puno ljepse.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ponovit ću po ko zna koji put. vozila prelijepa,kvalitetna ali preskupa. cijenom zalaze u premium brend ali ipak to nisu.
sve to stoji,al jos da dodam,najgore je kod nas nac servis za nju,svako bi sve mjenjo i masno naplatio,a ovlasteni servis malo je rec karina
hajde uposlenici mazde recite mi šta sam slagao. dajte cijene i uporedite sa konkurencijom (uporedno stavite na sajt)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)