Nakon pariške premijere
0

FOTO / Lotus detaljnije predstavio Elan, Elise, Esprit i Elite

Sarajevo-x.com
Proizvođač tradicionalnih sportskih automobila Lotus, objavio je detaljnije fotografije cijele ponude potpuno novih modela koji će na tržištu biti predstavljeni do 2016. godine, a koji su najavljeni i predstavljeni ranije ove godine na sajmu automobila u Parizu.

Novu seriju fotografija svojih nadolazećih automobila Lotus je otkrio u okviru svoje oficijelne stranice na društvenoj mreži "Facebook". Na njima je detaljnije otkriven izgled novih modela Elan, Elise, Esprit i Elite, a koji su za ovu priliku fotografisani na različitim lokacijama u Hollywoodu.

Još u oktobru ove godine su na sajmu automobila u Parizu zvaničnici Lotusa najavili proširenje ponude modela i to za šest modela koji ujedno predstavljaju i potpuno novi dizajnerski stil Lotusa.

Novi modeli će Lotus cjenovno ali i prema imidžu prebaciti na teritoriju Aston Martina, Ferrarija i Porschea, gdje do sada nisu imali dostojnog predstavnika.

"Naš plan je da promijenimo položaj Lotusa iz pozicije proizvođača sportskih automobila na poziciju kompanije koja proizvodi premijum sportske automobile", rekao je direktor kompanije Dany Bahar.

Uz ove sportske modele, uskoro se očekuju i fotografije novog luksuznog gradskog automobila, također na oficijelnoj stranici na "Facebooku".