|

Logan MCV od sada i s dodatkom Stepway

Logan MCV od sada i s dodatkom Stepway
6
Piše: E. T.
22.2.2017. u 11:50
39
komentara
6

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
Dacia će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti i karavanski model Logan MCV Stepway s kojim stiže 575-litarski prtljažnik i 50 milimetara veće rastojanje od tla.
Nakon modela Sandero, Lodgy i Dokker koje u verziji Stepway u suštini karakteriše veće rastojanje podnice automobila od tla, što će se svidjeti kupcima koji tu i tamo vole sići s asfalta, rumunska automobilska kompanija u vlasništvu Renaulta verziju Stepway sada nudi i uz praktičnu karavansku verziju modela Logan.

Logan MCV Stepway publici će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi, a u odnosu na standardnu verziju, pored povišene karoserije, izvana se razlikuje po dvobojnim odbojnicima, zaštitnim pločama ispred prednje i iza zadnje osovine, drugačije dizajniranom zadnjem difuzoru i masci hladnjaka koja je viđena na redizajniranom Dusteru. Tu su i nova kućišta prednjih svjetala s integrisanim LED dnevnim svjetlima, zatamnjena kućišta zadnjih svjetala i plastični obrubi blatobrana.

Osim obloga koje Logan MCV Stepway "posuđuje" s modela Sandero Stepway, sve ostalo u unutrašnjosti ostalo je isto kao u standardnom Loganu nakon nedavnog redizajna. Logan MCV Stepway nudit će se samo s paketom opreme Laureate s kojim u standardnoj opremi stiže navigacioni sistem, zadnji senzori za parkiranje, klima-uređaj, DAB radio i asistencija prilikom polaska na uzbrdici (Hill Start Assist).

Na početku prodaje kupci će moći birati između 0,9-litarskog turbo-benzinskog trocilindarskog motora sa 90 KS i 1,5-litarskog dizelskog motora s također 90 KS. Suvišno je i spominjati da oba motora s pripadajućim ručnim 5-stepenim mjenjačem dolaze iz Renaulta. Cijene još uvijek nisu objavljene.
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...