{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klix.ba na sajmu automobila u Frankfurtu: 219 premijera i naglasak na povezivosti

15.9.2015. u 17:55
45
57
Klix.ba na sajmu automobila u Frankfurtu: 219 premijera i naglasak na povezivosti
45
Par dana prije nego sajam automobila u Frankfurtu otvori svoja vrata posjetiocima iskoristili smo priliku da se na zvaničnim novinarskim danima upoznamo sa svim novitetima. Klix.ba vam danas i sutra donosi ekskluzivne fotografije i informacije sa najvećeg sajma automobila na svijetu.
Sajam automobila u Frankfurtu kao jedna od najvažnijih svjetskih izložbi autoindustrije i svih noviteta koje ona donosi ove godine je otvorio svoja vrata po 66. put. Tačno 1.103 izlagača iz 39 zemalja ove godine u Frankfurt donijelo je zavidan broj noviteta, a kako se moglo i očekivati naglasak je na novim tehnologijama. Ove godine u Frankfurtu premijeru će imati 219 noviteta.

Električni i hibridni automobili postali su definitivno obavezan i sastavni dio ponude skoro svake marke, a ono što svakako plijeni pažnju je činjenica da i skupi i oni jeftiniji automobili obiluju multimedijalnom tehnologijom i mogućnostima povezivosti uređaja i tehnologija, pa je teško vidjeti auto na ovogodišnjem IAA bez velikog ekrana osjetljivog na dodir u kokpitu koji nudi veliki broj aplikacija i mogućnosti.

Uz veliki broj premijera istaklo se nekoliko posebno važnih premijera, a koje bi trebale najaviti i moguće promjene na tržištu. Tako su prvog novinarskog dana apsolutne zvijezde sajma bili novi Renault Megane, novi Volkswagen Tiguan, Alfa Romeo Giulia i nova BMW Serija 7. Sve su to odreda potpuno različiti automobili ali donose novosti i inovacije koje bi trebale promjeniti "pravila igre" u njihovim segmentima.

Uskoro donosimo detaljan pregled svih važnijih noviteta koji su predstavljeni sa sajmu IAA Frankfurt 2015.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: