|

Kia - novi SUV srednje klase "Borrego"

Kia - novi SUV srednje klase "Borrego"
0
F
FENA
7.11.2007. u 08:51
0
komentara
0

dijeljenja
Kia - novi SUV srednje klase "Borrego"
Kia Motors je za novi SUV srednje klase izabrala ime Borrego. KIA Borrego razvijan je i testiran pod kodnim imenom HM, a svjetska premijera bit će na Detroit Auto Showu u siječnju 2008. godine.
Prvi je to SUV srednje klase marke KIA koji će imati mjesta za prijevoz pet do sedam osoba. Pri tom stručnjaci Kije uvjeravaju da će na sjedalima u trećem redu moći sjediti odrasle osobe. KIA Borrego prvenstveno je namijenjen kupcima u Americi, što je i vidljivo iz njegove motorizacije koja se sastoji od V6 i V8 benzinskog motora.

Benzinski V8 motor nudit će se samo na određenim tržištima, a to je ujedno i jedan od najsnažnijih motora u cijeloj KIA modelnoj liniji. Ime Borrego dolazi od autohtone pasmine ovce iz Kalifornije i najvećeg pustinjskog nacionalnog parka. Borrego će se proizvoditi u Koreji, a početak prodaje se očekuje u kasno proljeće ili početkom ljeta 2008. godine. Kia Borrego je veći od modela Sorento, a u biti dizajnerski je izveden iz konceptne studije "Mesa" koja je bila prvi put prikazana na Detroit Motor Showu 2005. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.