Magnetna privlačnost
0
Hyundai i30 konačno stiže u BiH
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
i budi totalni krelac i kupi golfa 6 za puno više para, a nudi isto ili manje od i30. balkanski kretenizam!
ja imam accenta iz \'97. munja od auta. to se auto u 12 godina koliko ga vozim nije pokvarilo ni jednom. toliko je zahvalan auto da su mi iz ovlaštenog servisa hyundai tražili da im ga prodam. kad bih imao novca, mjenjao bih ga samo za novijeg hyundaia. H - forever
Pola komentatora ovdje najvjerovatnije jos uvjek misli da je Bosna razvijenija od Ceske, Slovacke i Poljske, pa tako i o Hyundai-u misle da je konzerva iz 80-ih. Ljudi moji, 2012. je godina, puno toga se promijenilo od 90-ih, globalizacija je ucinila svoje, Hyundai razvojni centar je kod Frankfurta, Kia se pravi u Slovackoj, glavni dizajner je Peter Schreyer, koji je uradio Audi A3. Otidjite u salon kad auto izadje, pa se cudite. Jos samo da uspiju uraditi bolje motore i bice konkurentni i na vrhu.
izgled starog i30 je bio fula stroga, unutra i nije toliko loš, vozio sam se u i30, unutra ima mjesta, al nekako ko konzerva, ovaj novi bolje izgleda
Ok, dosta su napredovali, to i budala vidi. Ali uzdizati ovoliko Hyundai i stvarati od njega neko fenomenalno auto stvarno ne ide. Ipak oni još uvijek kaskaju za evropljanima i japancima, a kako napreduju tako im i cijena raste pa više nisu ni kokurentni sa cijenom. A pričati o evropskim markama da su bezlične u poređenju sa korejskim je smiješno do bola. Eto toliko.
Hyundai je, ako išta, bio originalan u izvedbama šasija i respekt za to. Uvijek je znao naći dobar omjer između sportskog i gradskog stila, a da sve izgleda modernije od bilo kojeg evropskog klasika. Jedina im je mana što nastoje što više reducirati cijenu koštanja vozila (trošak izrade samog vozila), kako bi dobili što veću razliku sa prodajnom cijenom (koja da se razumijemo, jest koliko-toliko primamljiva za naše tržište). Šta pod tim mislim? Pa doslovce im je sve, od vanjskog aluminijuma, interne plastike i gume imitacija... Skoro pa savršena, ali ipak imitacija. Ali da su kvalitetom ispred mnogih evropskih kuća (Fiat, Skoda), jesu.
@zar je bitno.... mogu shvatiti da si za opel rekao bilo sto drugo ali reci da je najbezlicnie auto brend to granici ili sa coravošcu ili gluposti a mozda i totalnim odsustvom osjecaja za lijepo.Astra J je jedan od najljepsiha auta u svojoj klasi, da ne spominjem insigniju......Hyundai mi se tako svidja i super je auto,to znam jer imam jednog,mali Getz....
Opel je za Hyundai BIO Mercedes, vise nije.... proslo svrseno vrijeme. Korejci napreduju koracima od sedam milja, npr. KIA nije znala toster kako treba napraviti a sad pravi odlicna auta u gotovo svim klasama (Picanto, Rio, Optima, Sorento) i daje 7 godina garancije. Isto vazi i za Hyundai. Samo su oni treci Korejci (Daewoo) propali radi malverzacija vlasnika i danas ih kupujete pod znackom Chevroleta.
\"opel - ne znam za ovaj brend - po meni je to najbezličniji auto brend\" ahahaha Opel je za Hyundai-ja -> MERCEDES!!!
Naravno da je bitno. Ja reklamama ne vjerujem, nego samo ljudima i njihovim iskustvima sa vozilima, a iskustva vozača HYUNDAIa kažu nešto sasvim drugo.... ;-) Ispada da nema boljeg auta od Hyundai-ja!? :-D Imao Focusa (koji se za 6 godina vožnje nikada nije pokvario, samo mijenjao filtere, ulje te promijenio jedan ležaj)), sada imam Peugeota 308, a nikada, ama baš nikada HYUNDAI neće biti moj izbor!
@fan pa ti zaista ne znaš o čemu pričaš. vjerujem kako i nemaš vozačku. peugeot - problemi sa elektronikom i u ovlaštenim servisima ne znaju popraviti auto toyota - daleko najskuplji po klasama ford - slabija oprema a cjenonovno viši od konkurencije, dijelovi jako skupi opel - ne znam za ovaj brend - po meni je to najbezličniji auto brend renault - elektronika, sigurnost, dijelovi, servis žara izguglaj pojam BEST BUY pisat će \"VIDI POD HYUNDAI\" :)
Bas sam prije neke 2 sedmice zagledao jedan izlozeni novi i30, isto ovako plave boje, i moram reci da odlicno izgleda. Ovaj gore sto kaze da je kopija Opel Astre nema pojma o zivotu. Uostalom, zasto kopirati nekoga ko je slabiji od tebe? Najveci problem Hyundaija bio je skroman izbor motora, narocito dizela, a bez dobrih dizela u ovoj klasi na evropskom trzistu nema prolaska.
Nije se Pokvario za 12 godina, nijednom, sto is s njim presao 30.000km :)
I moj stojadin se nikada nije kvario! :-))) Hyundai auta su precijenjena! Uvijek prije Peugeot, Toyota, Ford, Opel, VW, Renault, pa čak i KIA, nego HYUNDAI!!!
zato se i prodaje pravo... Mazda mislim... a koliko je golf bolji od Hyunadia dovoljno ti je da pronađeš klip na tubu kada direktor VWa zove svog saradinika Bišopa da ga pita zašto kod nije ovako dobro ko u Hyundai a ovaj mu kaže \"ma šefe malo je skupa ta tehnologija za nas\".... daleko od tog da je golf loše auto ali da je toliko bolje e to nije... prašina u očima isključivo balkanaca jer to u njemačkoj ne prolazi....
možda ti ne bi ali opet ko si ti....Hyundai je vjerovatno jedan od jačih autobrandova u svijetu... bez obzira da li je kopija astre a astra kopija alfe u današnjem svijetu samo je jedno bitno a to je ko će dati više za što manje para... a što se tiče dogmi oko golfa kao super auta to su priče koje je VW iskoristio na pošten način... to ti je isto kao što Mazda pokušava da napravi luksuzni brand tako što su na svoju 6 nalijepili cijenu od 70 a realno, realno ne vrijedi ni 30