Naglašavanje karaktera
8

Honda proširila asortiman opcione opreme za redizajnirani Civic Type R

E. L.
Dodatno oplemenjivanje jednog od najbržih sportskih automobila s prednjim pogonom uključuje i nove olakšane aluminijske felge.

Nakon nedavno predstavljenog decentno redizajniranog Civica koji na sebi nosi magično slovo R u Hondi su ponudu s liste opcione opreme proširili novim crvenim karoserijskim detaljima, a u ponudi su i nove bijele aluminijske felge.

Crvena boja (koja poslovično dominira u kabini Civica Type R) svoje mjesto u ovom slučaju pronašla je na rubovima prednjeg i zadnjeg odbojnika, oblogama pragova, kućištima retrovizora, zadnjem spojleru, poklopcima centralne rupe na felgama... Detalji koji bi trebali dodatno naglasiti beskompromisan karakter Hondinog predstavnika među sportskim modelima iz C segmenta.

Tu su i nove bijele aluminijske felge iza kojih se kriju (opet) crvene kočne čeljusti, a u Hondi su u odnosu na standardnu opciju sa svake felge uspjeli skinuti nešto više od dva kilograma mase, što će izuzetno upravljiv automobil učiniti još upravljivijim.

Podsjećanja radi, jednog od "heroja Nürburgringa“ pokreće dvolitarski četverocilindarski viševentilski turbobenzinski motor koji razvija 320 KS i 400 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,8 sekundi i 270 km/h. Za prijenos snage na prednju osovinu zadužen je ručni 6-stepeni mjenjač.