Još jedan hibrid
1

Honda će Evropljanima uskoro ponuditi hibridni CR-V

Klix.ba
Honda evropskim kupcima neće nuditi novi CR-V s dizelskim motorom, ali će im istovremeno po prvi put ponuditi njegovo hibridno izdanje.

Nakon premijernog predstavljanja na posljednjem Sajmu automobila u Šangaju Hondin hibridni CR-V svoju će evropsku premijeru u pretprodukcijskoj formi imati na predstojećem Sajmu automobila u Frankfurtu.

Vizuelno veoma sličan modelu koji je predviđen za tržište Sjeverne Amerike, novi CR-V za evropsko tržište krase drugačije dizajnirana LED dnevna svjetla, a oznaka „hybrid“ na blatobranu na strani vozača odvaja Hondin SUV od konvencionalnih verzija koje pokreću samo motori s unutrašnjim sagorijevanjem.

I dok se već zna da će jedan od motora za novi CR-V biti Hondin 1,5-litarski turbo benzinac koji se već koristi za pokretanje aktuelne generacije Civica, a s kojim će kupci moći da biraju 6-stepeni ručni ili CVT mjenjač, definitivna odluka o izboru motora za hibridnu verziju još uvijek nije objavljena.

Pretprodukcijsko izdanje hibridnog modela CR-V opremljeno je dvolitarskim benzinskim i-VTEC motorom kojem asistira elektromotor, što sugeriše da bi produkcijski hibridni CR-V mogla pokretati kombinacija koju Honda nudi uz hibridni Accord. „Pametni“ sistem i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) autonomno će odlučivati koji će od tri radna programa (samo na struju, kombinovano, bez podrške elektromotora) biti u funkciji u zavisnosti od vozačevih zahtjeva.

Hibridni CR-V evropskim kupcima bit će ponuđen naredne godine, a Honda će prije toga objaviti konačne tehničke detalje i specifikacije.