Noviteti
0

Hans-Joachim Stuck "u druženju“ s Octavijom vRS 230

Klix.ba
Dvostruki pobjednik trke izdržljivosti 24 sata Le Mansa, njemački trkač Hans-Joachim Stuck, kao novi ambasador Škode pokazao je na stazi mogućnosti najbrže Octavije do sada.

AktueIna Octavia vRS 230 je prva produkcijska Octavia koja stiže do elektronski ograničenih 250 km/h i kao dio standardne opreme posjeduje elektronski kontrolisanu djelimičnu blokadu diferencijala. Spomenute atribute u promotivnom videomaterijalu Škode najbolje je predstavio Hans-Joachim Stuck koji spada među najtrofejnije njemačke vozače trka.

Octavia vRS 230 može se dobiti u dvije karoserijske varijante, a obje pokreće grupacijski dvolitarski turbo-benzinski motor koji u ovom izdanju razvija 230 KS, što je dovoljno da vjerovatno najpraktičniji i najprostraniji automobil u svom segmentu od 0 do 100 km/h stiže nakon 6,7 sekundi.

Promjene koje Octaviju vRS 230 izdvajaju od ostalih modela iz ponude uključuju sportski ovjes, drugačiji izduvni sistem, kapacitetnije kočnice, crne detalje na karoseriji i 19-inčne aluminijske felge. Unutrašnjost je obložena kožom, a tu je i sportski upravljač.

Octavia vRS 230 standardno se isporučuje sa ručnim 6-stepenim mjenjačem, a u opciji je i automatski 6-stepeni mjenjač sa dva kvačila (DSG). Snaga motora u oba slučaja prenosi se na prednju osovinu, a pogon preko obje osovine za sada se nudi samo uz Octaviju vRS koju pokreće dvolitarski TDI motor sa 184 KS.