Turneja novog VW modela
19

Golf pokreće BiH

Klix.ba
Novi Golf od jučer je u prodajnim salonima i zvanično je predstavljen bh. tržištu. Glavna zvijezda na platou BBI u Sarajevu bio je jedan od planetarno najpopularnijih automobila - novi Golf, predstavljajući se u svom do sada najboljem izdanju.
Svi zainteresirani istinski su uživali u dobroj zabavi, u vizuelnom dojmu ove ikone stila, njenim brojnim varijantama opreme, bojama, motorima, tehničkim inovacijama i posebnim dodacima, te imali jedinstvenu priliku uvjeriti se u nebrojene atribute Volkswagenovog najprodavanijeg automobila.

Paralelno s uvođenjem na tržište, novi Golf kreće na turneju pod BiH pod sloganom „Golf pokreće BiH! A tebe?“. Od 27. novembra do 27. decembra bestseller će posjetiti 9 gradova i predstaviti se javnosti.

Svi Volkswagenovi partneri širom BiH organizirat će specijalne premijerne evente i testne vožnje za maestralnu generaciju Volkswagenovog bestsellera, koji je od svog rođenja 1974. do danas prodat u 29 miliona primjeraka.

Novi Golf pod kožom je potpuno drugi automobil. On je do 100 kg lakši od svog prethodnika; jedna od dobrobiti smanjenja njegove mase je svakako efikasnija potrošnja goriva koja je sada smanjena do 23 posto. Za početak kupci mogu birati između četiri benzinska (63 kW do 103 kW) i dva dizelska agregata (77 kW i 110 kW). I mada je već u seriji sveobuhvatno opremljeniji, sa snažnim a štedljivim motorima, novi Golf nije skuplji od svog prethodnika.