Visoka klasa
21

Genesis otkrio i unutrašnjost svoje nove perjanice

E. L.
Druga generacija najvećeg i najluksuznijeg modela iz ponude Hyundaijevog podbrenda Genesis na scenu stiže naredne godine, a prodaja na evropskim tržištima za sada nije u planu.

Nekoliko sedmica nakon objavljivanja prvih zvaničnih fotografija na kojima se mogla vidjeti vanjština reprezentativne limuzine G90, iz Hyundaijevog podbrenda stigle su i fotografije koje otkrivaju unutrašnjost automobila koji se može posmatrati kao Genesisov odgovor na Mercedesovu S-Klasu.

Genesis je za novi G90 pripremio pet višebojnih kombinacija od vrhunskih materijala za oblaganje izrazito prostrane kabine u kojoj u drugom redu, uz opcioni First Class VIP paket, mogu uživati samo dvije osobe u zasebnim sjedištima koja su razdvojena širokom multifunkcionalnom centralnom konzolom.

Među elementima koji brinu za besprijekornu udobnost putnika izdvajaju se grijana/hlađena sjedišta sa zračnim komorama i masažnom funkcijom, a osobe na zadnjim sjedištima moći će da računaju i na poseban tretman, jer su sjedišta opremljena dodatnim osloncima za noge.

Pored adaptivnog ambijentalnog osvjetljenja i sistema za raspršivanje mirisa, atmosferi u savršeno izolovanoj kabini pomoći će i audio-sistem sa 23 zvučnika koji „potpisuje“ poznata danska kompanija Bang&Olufsen. Doprinos ukupnoj udobnosti daje i elektronski kontrolisan zračni ovjes koji „čita“ podlogu ispred automobila i optimalno joj se prilagođava.

Drugu generaciju Genesisa G90 pokreće 3,5-litarski V6 turbo motor koji razvija 380 konjskih snaga i 530 Nm obrtnog momenta. Za prijenos snage na zadnju ili obje osovine zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač, a 5,27-metarski automobil bit će dostupan i u kombinaciji s povećanim međuosovinskim rastojanjem.