Noviteti
9

Ford u Essenu predstavio Focus Sport

Klix.ba
Ford je na Sajmu automobila u Essenu premijerno predstavio Focus Sport koji je svojim ukupnim karakteristikama smješten iza modela ST.

Ford će Focus Sport ponuditi u dvije dvobojne verzije karoserije, poput onoga što su ponudili uz Red i Black ediciju modela Fiesta. Kupci će moći da izaberu između Race crvene i Panther crne boje karoserije na kojoj će kontrast praviti drugačija boja krova, difuzora zraka, maske hladnjaka i kućišta vanjskih retrovizora. Bez obzira na odabranu boju, Focus Sport postavljen je na crnim 18-inčnim aluminijskim felgama.

Dvobojna crvenocrna kombinacija prisutna je na upravljaču, sjedištima, ručici mjenjača i parkirne kočnice, a Focus je u bogato opremljenoj unutrašnjosti pored sportskih sjedišta dobio i sportske aluminijske papučice.

Prodaja u Njemačkoj počinje ubrzo nakon essenskog okupljanja, a Focus Sport će se ponuditi sa dvije benzinske i jednom dizelskom motornom opcijom. 1,5-litarski EcoBoost turbo-benzinski motor u osnovnom izdanju razvija 150 KS, a njegova snažnija varijanta nudit će 182 KS. Za poklonike dizelskih motora tu je dvolitarski TDCi motor sa 150 KS. Opremljen sa slabijim benzinskim motorom, Focus Sport prodavat će se po cijeni od 24.960 eura.